Aqua spaa ajakirjas olid ahvatlevad Andres Lille retseptid õunatoitudest. Mind võlus lahtine õuna-juustupirukas, mis maitses ka sama hästi kui välja nägi.
Tore oli ka see, et kõik koostisosad olid kodus olemas või asendatavad.
Pirukatäidise kollane värv pärineb muidugi kodustest kanamunadest!
Osa nisujahust asendasid tumeda tatrajahuga.
Põhi:
3 dl jahu (2/3 nisujahu ja 1/3 tatrajahu)
100 g võid
2-3 spl külma vett
soola
Täidis:
2 muna
150 ml vahukoort (asendasin keefiriga)
150 g valget hallitusjuustu
2 suurt hapukat õuna
50 g kreeka pähkleid (sobisid ka tükeldatud india pähklid)
värsket tüümiani
soola ja pipart
Põhja jaoks segasin jahu ja külmad võitükid omavahel ning pisukese külma veega hakkas kraam taignaks kokku. Taigen tuleks ka külma panna, aga minul polnud selleks eriti aega. Vormisin taigna õhukese kihina küpsetuspaberiga kaetud pannile ja eelküpsetasin ahjus ca 10 minutit.
Täidise jaoks puhastasin ja viilutasin õunad, ladusin taigna peale, lisasin valgehallitusjuustu tükid, pähklitükid, tüümiani ja peale valasin soola ja pipraga maitsestatud keefiri ja muna segu. Pirukas küpses ahjus ca 20-30 minutit. Tegin puupliidi ahjus, mille kraadidest ei tea midagi!
Piruka valmimisel pingutasin hoolega, et seda mitte üksi ära süüa! Minu arvates õnnestus hästi ja väärib kordamist!
No comments:
Post a Comment