Saturday, May 9, 2015

Osso bucco eesti moodi

Iga päeval seisab meil ees küsimus, mida süüa teha. Minul on enamasti olemas mõned toiduained ja seejärel leian või leiutan nendest mingi retsepti. Nii ka seekord. Olemas olid kaks osso bucco tükki ja rohkem suurt ei midagi :) Seega tuli kombineerida ja toidu valmistamise käigus sai ka retsept "leiutatud".

2 osso bucco tükki (Liivimaa lihaveis)
2-4 porgandit
1 sibul
võid
soola, punast veiniäädikat
odratangu
1dl kohvikoort
2 tassi vett

Kõigepealt hautasin oma malmpannil võis porgandi ja sibula tükid pehmeks. Seejärel püreestasin ära, nagu olin teinud kunagi ka sibulaklopsi tehes. (Mees sibulat ei söö!) Siis panin pannile osso bucco tükid ja pruunistasin mõlemalt poolt, seejärel valasin peale viimased milliliitrid punast veiniäädikat, et vähegi punase veini maitset miski meenutaks. Valasin lihale peale kaks tassi vett ja jätsin pliidi peale madalale kuumusele podisema. ca 1,5 tunni pärast valasin lihapuljongile ca tassitäie odratangu, lisasin soola ja lasin tangul vedelikus pehmeks keeda. Lõpus lisasin kohvikoore ja segasin läbi. Rohkem kuumutamist polnud vaja. Otse pannilt taldrikusse jõudes maitses hästi, ainult kõht sai jube ruttu täis! Kõigil 4 liikmel.

No comments:

Post a Comment