Tuesday, March 27, 2012

Tervislik porgandikook kaerajahuga

Koogid, raamatud ja autod segamini!

Idee pärineb taaskord Nigella Lawsoni raamatust "Köök". (Üks minu hiljutisemaid kingitusi iseendale!) Originaalretseptis on jahu asemel purustatud mandlid ja kõrvitsaseemnete asemel seedermänniseemned. Nii et täitsa eestitatud retsept!

Vaja läheb:
300 g riivitud porgandeid
125 ml oliivõli
3 muna
1 dl maitsetsamata jogurtit
2 dl pruuni suhkrut (nt muscovado)
4 dl kaerajahu
vaniljesuhkrut
sidrunikoort ja poole sidruni mahl
rosinaid, pähkleid ja kõrvitsaseemneid
kaunistuseks veel kõrvitsaseemneid

Riivi porgandid. Sega omavahel suhkur ja õli, lisa muna ja sega korralikult läbi. Seejärel lisa kõik muud koostisosad. Kalla taigen ettevalmistatud lahtikäivale koogivormile (nt 20 cm diameetriga). Puista peale kõrvitsaseemneid. Küpseta ahjus 180 kraadi juures 40-50 minutit.

Ilmselt sobiks jahtunud koogi vahele ja peale sidruniga maitsestatud magus toorjuustukreem!

No comments:

Post a Comment