![]() |
Ilma jahuta kookoskook |
Sattusin juhuslikult lugema paleo-dieedi kohta ja mõtlesin, et see toitumisviis võiks ka meie perele sobida. Lubatud on liha söömine, piimasaadustest ei pea loobuma ja loobuma peab vaid nisujahust ja teistest aretatud teraviljadest, hernestest, ubadest...mida nagunii ei söö igapäevaselt. Tuleb süüa nii, nagu söödi 10000 aastat tagasi - liha, muna, kala ja köögivilju, marju, pähkleid ja seemneid, mida vähem töödeldud, seda parem; mida vabamalt ringi jooksnud või mahedamalt kasvanud, seda parem.
Tutvustasin oma ideed ka mehele, kes kohe hakkas vastu vaidlema pärast seda, kui rääkisin, et nisujahu kookosjahuga asendades saab pannkooke ikka edasi süüa. Igatahes toonitas ta seda, et meie piirkonnas vaevalt 10 000 aastat tagasi kookospähkleid kasvas :) Ja kookosjahu hinnast ma ei jõudnudki talle rääkida....
Igatahes katsetasin korra kookoshelvestest pannkookide tegemist, mis üllatuslikut täitsa õnnestus, ja tänane katsetus andis tulemuseks täiesti arvestatava nisujahuvaba õunakoogi.
Vaja läheb:
100 g võid
3 muna
300 g kookoshelbeid
2-3 sl rafineerimata suhkrut (võib ka ära jätta)
õunu
250 g hapukoort või kookospiima
rosinaid, mandleid, kaneeli
![]() |
Antud kogusest saab korraliku plaaditäie kooki. |
Sega omavahel toasoe või ja 1 sl suhkrut, lisa 1 muna ja 250-300 g kookoshelbeid. Jälgi, et moodustuks vormitav taigen. Määri 20x30 ahjuvormi põhi ja küljed võiga ning vooderda kookoshelvestega. Mätsi taigen vormi põhjale ja taigna peale pane õunaviilud. Küpseta koogipõhja 200 kraadi juures 10 minutit.
Sega omavahel hapukoor, suhkur ja munad, lisa rosinaid, mandleid või veel kookoshelbeid. Vala koogi peale ja küpseta veel 10-15 minutit kuni pealmine kiht hakkab pruunistuma ja enam ei võdise.
Võta kook ahjust välja ja serveeri!
No comments:
Post a Comment