Monday, March 10, 2014

Tomatisupp lihapallidega

Kuna viimasel ajal püüan meie pere söögivalikul juurutada mõningaid paleodieedi põhimõtteid, siis järgnevalt presenteerin ühte suppi, mis peaks olemuselt üsna paleo olema.
Seega kui Eestis oleks 10 000 aastat tagasi tomateid kasvanud, oleksid meie esivanemad ehk ka seda suppi söönud.

Supp valmib kiiresti (poole tunniga) ja on päris soojendav!

Vaja läheb:
500 g hakkliha (kasutasin Rey seahakkliha)
1 sibul või pool porrut
soola, pipart, tšillit
ürte või meelepäraseid maitseaineid

400g purustatud tomatite konservi ja 500 g klassikalist tomatipastat
või 1-2 purki kodutehtud ketšupit või tomatikonservi
1 sibul või pool porrut
1-2 küünt küüslauku
(võid)
soola, pipart,
1 sl suhkrut
maitserohelist

Maitsesta hakkliha ning vooli sellest käsitsi 3cm läbimõõduga lihapallid. Küpseta need ahjus valmis. Mina tegin puupliidi ahjus, mille temperatuurist mul pole õrna aimugi. 
Tükelda porru ja küüslauk ning hauta võis pehmeks. Lisa tomatikonservid ning lihapallid ja kuumuta keemiseni. Lisa maitseroheline ning serveeri!


No comments:

Post a Comment