Monday, April 4, 2011

Lihtsad ja maitsvad sinikarbid

Hilistel õhtutundidel kiiresti kokatud delikatess

Sinikarbid - enamasti meenuvad meile kuskil reisil maitsud sinikarbid, mida me kunagi end ise kokkamas ette ei suudaks kujutada. Tegelikkuses pole siin keerulist miskit, kui vaid elusad karbid kuskilt kätte saaks.

Enamasti on need võrgus suurte poodide värske kala letis kättesaadavad ning maksavad 70-100 krooni kilo.
Külmutatud aga eelkeedetud karbid on tavaliselt odavamad, kuid nendega ei saa meeldejäävat tulemust, kuna neid on lihtsam kummiks kuumutada. 

Alguses katsetasin külmutatud sinikarpe, millega oli kaste kaasas. See tuli vaid panni peal piisavalt kuumaks kuumutada. A la provenciale oli kõige maitsvam ja innustas ka ise proovima sarnast kastet teha!


Tomatikastmes sinikarbid
Vaja läheb
1 kg sinikarpe
500 g tomatipüreed
1-2 sibulat või 1 porru
2-3 küünt küüslauku
soola, pipart, basiilikut või pitsamaitseainet
2-3 dl valget veini
oliivõli

Võta sinikarbid võrgust välja ning pese külma veega puhtaks. Katkised karbid viska minema.

Kõigepealt kuumuta suurel ja sügaval pannil sibul, küüslauk, porru õlis klaasjaks, lisa tomatipüree ning kuumuta keemiseni. Lisa maitseained ning vein ning aja taas keema.
Keevasse tomatisegusse sega sisse merekarbid ning kuumuta 5-7 minutit - piisavalt, et kõik karbid läbi küpseks aga piisavalt lühikest aega, et need kummiseks ei muutuks. Seejärel serveeri!

Kogusest piisab 4-6 inimesele õhtuseks valge veini kõrvale näksimiseks.

No comments:

Post a Comment