See siin on mõne nädala eest tehtud kilupirukas, mille tegemiseks tuli inspiratsioon peale enne kui poest ostetud külmunud lehttaigen sulada jõudis.
Vaja läheb
500 g pärmi-lehttaigent
1 pakk kilufileed
2-3 muna
5 cm jupp porrut või keskmine mugulsibul
Külmutatud taigna peaks 3 tundi enne kokkamist sulama panema. Minul ei jõudnud kogu taigen ära sulada ja sulamata osa murdus suure tüki küljest ära ja leidis enda koha kaunistusena piruka peal.
Sibula võib panni peal võiga pehmeks hautada. Kui see valmis, aseta kilud ja sibul taignale ning pane 200 kraadini kuumutatud ahju. Küpseta pirukat u 10 minutit kuni lehttaigen on kerkinud ja võta seejärel välja.
Nüüd löö piruka peale 2-3 muna lahti. Kui soovid, võid muna piruka peale rohkem laiali ajada. Sama võid jätta ka selliseks nagu tavalise pannil praetud muna - pisut soola ja pipart ka peale!
3/4 pirukast sai otsa enne kui figuurile mõelda jõudsime!
Hommikusöögiks kõlbas ka!
No comments:
Post a Comment