Sunday, July 31, 2011

Kreemjas šokolaadikook

Šokolaadine toorjuustukook
Kuna iga päev ei ole otstarbekas poodi minna, siis tuleb vahel lasta fantaasial lennata ning oma isude ohjeldamiseks  soovitud kokandussaadus olemasolevaid koostisaineid kasutades valmis meisterdada.

Juba mitmendat päeva vaevas mind isu toorjuustukoogi järele. Täna hommikul otsustasin siis kõige tavalisema toorjuustukoogi lõpuks valmis teha, kuni mees kõik kolm viimast muna pannile lõi...

Juba varem olin sunnitud vahukoorevaru kartulivormi jaoks ära kasutama, kuna elekter oli äikesetormi järel üle ootuste kaua ära ja külmkapp jõudis oma iseloomulikud omadused kaotada. Õnneks jäi miskit ka koogi valmistamiseks alles. 

Siin siis ongi muna ja vahukooreta toorjuustukook! 

Põhi:
200 g (pool pakki) Digestive küpsiseid
120 g sulavõid
1 sl kakaopulbrit

Kate:
600 - 700 grammi toorjuustu
1 dl kondentspiima
1 - 1,5 dl suhkrut
2 - 3 sl kakaopulbrit
100 g sulatatud mõrušokolaadi
1 dl vett
12,5 grammi želatiini (pool pakki Santa Maria oma)
Soovi korral vaarikaid või muid marju täidisesse või kaunistuseks

Kõigepealt purusta küpsised, sega kakaopulbri ning sulavõiga. Suru küpsisemass 25 cm diameetriga  lahtikäiva koogivormi küpsetuspaberiga vooderdatud põhjale. Pane külmkappi.

Täidise jaoks sega toasoe toorjuust suhkru, kondentspiima ja kakaoga. Vala juurde sulašokolaaad.
Pane želatiin 1 dl külma vee sisse mõneks minutiks paisuma. Seejärel sulata see pliidil nõrgal kuumusel ära ja jahuta külmas vees, kuni segu hakkab paksenema. Sega želatiinisegu täidisesse, soovi korral lisa marju ning vala mass koogipõhja peale. Pane külmkappi mõneks tunniks tarretuma. Sõelu peale pisut kakaopulbrit ja kaunista marjadega.

No comments:

Post a Comment