Tuesday, November 15, 2011

Risotto kõrvitsa ja kukeseentega


300 g risotto jaoks sobivat riisi
300 g kanafileed
1 väike kõrvits (u 300 g)
100 g kukeseeni
1 sibul
2 küünt küüslauku
pisut tšillit
800 ml sooja puljongit
2 dl riivitud parmesani laadset juustu

Kõigepealt puhasta ja tükelda kõrvits 1 ruutsentimeetristeks tükkideks. Samuti tükelda sibul, küüslauk ja tšilli. Siis tee valmis puljong. (Kasutasin Oscari kanapuljongi pulbrit, mille segasin riisi hulka ja kuuma vett). Tükelda seened ja kanafilee.
Kuumuta suurel pannil õli sees sibulat, küüslauku ja tšillit kuni head lõhna eralduma hakkab. Seejärel lisa riis ning pisut puljongit. Sega kuni vedelik on riisi sisse imbunud. Lisa uus annus/kulbitäis puljongit.
Kui riis on poolvalmis, lisa uus annus puljongit ning kanafilee tükid. Sega ning lase vedelikul riisi sisse imbuda. Kui riis ja kana on pea-aegu valmis lisa kõrvitsatükid ja seened ning hauta kuni kõrvitsatükid on pehmeks muutunud. Lõpetuseks sega sisse riivitud juust.

Head isu!  
 

2 comments: