Friday, January 27, 2012

Viimase aja lemmik magusaisu leevendaja

Kirsi-ricotta kook
Põhi ja puruosa:
u 150 g võid
2 dl roosuhkrut
u 4 dl täisteranisujahu
peotäis jahvatatud pähkleid

Täidis:
500 g õrnsoolast Ricotta kohupiimakreemi või maitsestamata jogurtit
maitse järgi suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
2-3 tilka mandliessentsi
2-3 muna (olenevalt muna suurusest)
1-2 dl kompotikirsse

Pane külm või, suhkur ja jahu kaussi ja kahvli abil töötle teleka ees puruks. Sõtku suurem osa taignapalliks, aga jäta natuke puru alles koogi peale puistamiseks.

Võta 20cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm ja pane põhja küpsetuspaber. Suru taigen vormi põhja ja servadele ning küpseta ahjus 200 kraadi juures krõbedaks.

Valmista täidis segades ricotta või jogurt suhkruga, lisa essents. Kui oled maitsega rahul, sega sisse munad. Kurna kirsid ja kontrolli võimalike kivide esinemist. Purusta pähklid ja sega varem allesjäänud puruga.

Aseta kirsid eelküpsenud koogipõhjale, vala peale täidis ning puista peale puru. Küpseta ahjus 160 kraadi juures u 45 minutit kuni koogi keskosa enam ei võdise. Lase mitu tundi jahtuda.

Kuna mul on selline äge puupliit, mis ahjus kergesti toidu ära söestab, siis küpsetan koogipõhja u 20 minutit ja käin vahepeal kontrollimas. Ricotta osa küpsemise ajal hoian ahjuukse lahti, käin iga 10-15 minuti järel kontrollimas ja külge keeramas.

PS! Tegemist on on minu lemmik koogipõhjaga!

No comments:

Post a Comment