Monday, July 9, 2012

Värske kapsa pasta

Mida teha, kui tundub, et pole millestki süüa teha? Tuleb minna aeda ja korjata kokku kõik sealne söödav roheline. Mõistagi oli mul aias leiduv roheline seal sihilikult - inspireeritud Jamie Oliveri Itaalia raamatust. Vignole ehk kevadine köögiviljahautis. Kuigi mul polnud pooli koostisosasid, näiteks artišokke ja värskeid ube, ei jäänud idee järgmist poeskäiku ootama vaid arenes omasoodu edasi. Ja tulemus maitses, vähemalt minule, kes ma rohelist "silo" ei karda.
Ma enam-vähem aiman, mis meespool sellest arvab, aga vähemalt pole see püreesupp!




Pool pakki tagliatelle'sid
ligikaudu 1 liiter rohelist - lehtkapsast (cavolo nero), mangoldit ehk lehtpeeti, spinatit, hernevõrseid
hakitud murulauku, peterselli, tilli
250 g rohelisi herneid
30 g võid
1 dl koort
2 dl riivitud juustu
2 muna
soola, pipart

1. Pane ühte potti pasta jaoks vesi keema.

2. Teises potis hauta herneid võis. Samal ajal valmista ette kapsalehed ja muu roheline - rebi need tükkideks ja viska herneste peale. Hauta kuni lehed närtsivad. Siis lisa koor, sool ja pipar ning maitseroheline ja keera kuumus maha.

3. Keeda ja kurna pasta ja vala teise potti. Sega kiiresti sisse 2 muna ja riivjuust. Vajadusel maitsesta veel soola ja pipraga ja serveeri!

No comments:

Post a Comment