Wednesday, September 5, 2012

Kohupiimakook martsipani ja mustsõstrakrõpsudega

Külm kohupiimakook
Põhi:
100 g võid
2-3 dl jahu
1 dl suhkrut
Töötle taignaks.
Vormi 20-sentimeetrise lahtikäiva võitatud koogivormi põhjale ja äärtele. Küpseta 200 kraadi juures krõbedaks.

Täidis:
500 g kohupiimapastat (Pajumäe talu)
3 muna
suhkrut või eelmisest aastast ülejäänud moosi!
1-2 sl mannat või jahu kohupiima tugevdamiseks.
Sega ained omavahel ja vala eelküpsetatud koogipõhjale. Küpseta ahjus 160 kraadi juures u 1 tund. Pane külmikusse jahtuma. Kaunista martsipani ja krõpsudega serveerimise päeval!

Kaunistuseks:
100 g martsipani
marjakrõpse

Mustsõstra marjakrõpsud

Mustsõstra maha tegemisest ülejäänud kestad sega suhkruga ja vormi lusikaga segust pätsikesed.  Kuivata neid ahjus küpsetuspaberi ja panni peal 50 kraadi juures või kuuma päikese käes kuni tunduvad piisavalt kuivad ja saab küpsetuspaberilt kätte. Minul kulus selleks mitu päeva ja lõpuks panin need 100 kraadi juures ahju ja küpsetasin 1-2 tundi. 

No comments:

Post a Comment