Monday, October 22, 2012

Mõnus ja mahlane õunakook purukattega

Õunakook
Selle koogi varasem versioon on siin. Sel korral oli soov teha valmis kook, mida oleks palju ja millest jätkuks pisut kauemaks kui üheks õhtuks. Kasutasin 20x30 cm ahjuvormi. 14h  pärast koogi küpsetamist on sellest alles 1/5.

250 g toasooja võid
4 muna
2 dl suhkrut
5 dl kaerajahu
2 dl nisujahu
2 tl vaniljesuhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
2 dl maitsestamata jogurtit
õunaviile kasvõi terve kilo jagu
kaneeli

Katteks:
1 sl võid
2-3 sl jahu
2-3 sl suhkrut
peotäis mandleid

Vahusta suhkur ja või, sega sisse munad, jahud, küpsetuspulber, vaniljesuhkur ja jogurt.  Määri 20x30 cm ahjuvorm võiga ning puista üle kaerajahuga. Vala taigen vormi ja tükelda peale õunaviile. Vajuta need õrnalt taigna sisse. Puista peale kaneeli. Sega köögikombainis valmis mandli-purukate ja vala koogile. Küpseta 180 kraadi juures 30-45 minutit.

1 comment:

  1. Otsustasin ka seda kooki teha just kaerajahu sisalduse pärast. Panin isegi natuke rohkem kui kilo õunu ja koogi maitse tuli ülihea ja mahlane! Ma panin ka tähele seda, et see mõnus mahlasus ja maitse tulid kõige paremini esile just järgmisel päeval. See retsept läheb kindlasti kordamisele!

    ReplyDelete