Monday, April 15, 2013

Karrine kalasupp

Kalasuppi emmele ja lapsele
"Leiutasin" taas ühe supi, mis maitseelamuse tõttu väärib siia kirjapanemist ning kindlasti kordamist.

Supp on aasiapärane. Mulle meeldib rohelist karripastat supiks kasutada, kuid seekord seda polnud ja üritasin hakkama saada olemasolevate kuivade maitseainete (karri) ja külmikus unustusse vajunud totsikutega (kalakaste). 
Ingverijuur on talvisel hooajal nagunii koguaeg kapis olemas. Laimid on lihtsalt nii ilusad rohelised ja sellest piisab, et neid vahel koju osta.

Vaja läheb:
2 porgandit
3 kartulit
mõned õisikud brokkolit
400 g kalafileed (kasutasin pangasiuse fileed)
2 peotäit koorimata külmutatud ja keedetud krevette
2 sl karripulbrit
2 sl tai kalakastet
3 kaffiri laimi lehte (kasutada nagu loorberit)
1 laimi mahl 
2 sl peeneks hakitud ingverit
2 küünt küüslauku
1 l tulist vett (veekeedukannust) 
1 sl võid
soovi korral purk kookospiima või koort
vajadusel soola, tšillihelbeid

Kõigepealt tükedasin porgandid, ingveri ja küüslaugu ning hautasin neid võis. Seejärel lisasin kuuma vee ja keetsin kuni porgandid muutusid poolpehmeks. Järgnesid kartulid ja brokkoli, mõne aja pärast tükeldatud kalafilee, karripulber, kalakaste ja laimilehed. Kui hui kala oli juba enamvähem valmis lisasin krevetid ning kuumutasin keemiseni. Plaanisin supile lisada ka kookospiima, aga supp maitses juba niigi hästi! Tahaks jälle seda suppi!

No comments:

Post a Comment