Kahjuks magasin Nami-Nami "Tort isamaale" tordivõistluse postituse viimase kellaaja maha, aga sellegipoolest panen tordi pildi ja retsepti siia üles.
Tort meenutab nati pori ja kive, mis peaksid iga eestimaalasele tuttavad olema. Tegelikult aga ei olnud see nii mineraalirikas mitte.
Üks väike käsigi on pildile jäädvustunud - milleks pidulikku serveerimist oodata, kui võib näpud lihtsalt sisse pista ja endale meelepärase osa välja valida?
Tort valmis:
1 tordipõhjast
poolest purgitäiest vanaema tehtud kirsikompotist
Jõhvika-punasesõstra toormoosist
100 grammist fazeri tumedast šokolaadist
1 pakist Farmi toorjuustust
250 grammist vahustatud hapukoorest
Suhkrust
200 grammist röstitud soolastest pistaatsiapähklitest
Tordipõhjast lõikasin kaks seibi ning immutasin kirsikompoti vedelikuga.
Kreemiks vahustasin hapukoore ning segasin toorjuustuga. Sulatasin šokolaadi, lasin pisut jahtuda ning segasin kreemi hulka.
Tordi vahele määrisin jõhvika-punasesõstra toormoosi ning mahlasuse suurendamiseks lisasin veel kompotikirsse.
Tordi peale määrisin veel toormoosi, selle peale kreem ja pähklid.
Soolased röstitud pähklid olid "kirsiks" tordil.
No comments:
Post a Comment