Friday, February 18, 2011

Juustuküpsised, mis kaovad kiiremini kui silmapilgutus

Proovisin Nami-Namist juustuküpsiseid. Kasutasin tavalist külmkapis eksisteerinud juustu retseptis ettenähtu asemel. Väljanägemine tuli kena, taigen oli töödeldav, kerkis ilusti, kuid küpsised osutusid kuivemaks kui oleks oodanud. Siiski olid need mõne tunni pärast otsas!
Järgmisel korral panen rohkem võid või hapu/kohvikoort, et mahlasem tuleks.

Retsept Nami-Namist: 
225 g ehk 3,75 dl nisujahu
1 sl küpsetuspulbrit
100 g külma võid
100 g riivitud tšeddari juustu
1.25 dl piima

Valmistamine:
Sega kausis jahu ja küpsetuspulber.
Haki või pisikesteks tükkideks ja sega jahu juurde.
Lisa riivitud juust ja sõtku piima abil kiiresti ühtlaseks tainaks.
Rulli tainas jahusel laual 1 cm paksuseks.
Lõika tainast ümmargusi koogikesi läbimõõduga 4 cm.
Laota koogikesed küpsetuspaberile ja pintselda piimaga.
Küpseta 225-kraadise ahju keskosas umbes 10 minutit.
Soovi korral võid äsja ahjustvõetud juustuampsudele veel riivitud juustu peale puistata.

No comments:

Post a Comment