Monday, January 31, 2011

Apelsinimarmelaad

Tegin apelsinimoosi. Kasutasin selleks 2 suure apelsini koored (kahjuks viljaliha oli enne retsepti lugemist otsas), pisut apelsinimahla ja u 300 g moosisuhkurt .

Apelsinikoori leotasin 2 päeva külmas vees, vahepeal vahetasin mitu korda vett. Selle eesmärgiks oli pestitsiide koore seest vähemaks saada. Mis teha, kui apelsinimoosi isu on suurem kui pestitsiidihirm?

Seejärel panin koored koos mahlaga tasasele tulele keema ning kui koored pehmemaks keenud olid, lisasin suhkrut.

Moosi kuulutasin valminuks siis kui see hakkas siirupilaadseks muutuma.

Võin vihjata, et see moos maitseb superhästi pannkookide kõrvale.

2 comments:

  1. Väga mõnus retsept! Ja üldse tubli blogi! Leidsin PK-st, vaatasin, et meie poistel täpselt samal päeval sünnipäev :)

    ReplyDelete