Kuna täna oli piimapäev, otsustasin küpsetada prantsusepärast küpsetist nimega clafoutis. Kasutasin Nami-Nami retsepti ja jäin tulemusega täitsa rahule. Taignat tegin kusjuures topelt, kuna kasutasin suuremat vormi. Panen siia kirja enda kasutatud kogused. Taignat tegin ka pisut teistmoodi, püüdes jahutükkide tekkimist vältida. Kook ise on lihtsam kui pannkoogitegu - eriti kui pannkookide praadimine iseloomuga ei sobi. :)
Koostis:
4 kuni 6 pirni
vähemalt 2 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
2 tl vanillisuhkrut
6 muna
4,5 dl piima
2 dl suhkrut
Valmistamine:
Koori ja poolita pirnid ning eemalda südamikud. Viiluta poolikud pirnid, kuid mitte lõpuni lahti lõigates. Pane need võitatud madalate servadega koogivormi.
Sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja vanillsuhkur. Klopi sisse munad, sega korralikult ja viimasena lisa piim. Vala tainas pirnidele. (Puista pirnidele suhkrut.)
Küpsetage 225kraadise ahju keskosas 15 minutit.
Siis alanda ahju kuumust ning küpseta 175kraadises ahjus veel 20 minutit.
Serveeri vahukoorega. (Võib, aga maitses hea ka ilma vahukooreta!)
Maitselt meenutas Prantsusmaal igas boulangeries müüdavat Flani. Selle tegemiseks tuleks tõenäoliselt osad munavalged munakollasega asendada ja koogil peaks olema mure-või lehttaignast põhi.
No comments:
Post a Comment