Wednesday, January 5, 2011

Itaalia pirukas

Leidsin Nami-Namist järjekordse mõnuse piruka retsepti - Itaalia hakklihapirukas. See peaks maitsema ka kõigile koduse pitsa austajatele. Mugandasin retsepti kodus olevatele toiduainetele ja sain külmkappi ruumi juurde.

Põhi:
3 dl nisujahu
0.5 dl riivitud juustu - kasutasin pecorinot ja tavalist juustu
150 g võid
0.5 dl külma vett
Lisasin ka 2-3 sl maitsestamata jogurtit

Täidis:
500 g kodust hakkliha
10 cm porru valget osa
2 küünt eestimaist (!) küüslauku
6 suurt šampinjoni
soola, pipart
2 sl Santa Maria pitsamaitseainet
4 kuivatatud tomatit ning 4 "plastik"tomatit

Kate:
3 muna
2 dl rõõska koort

Sega võist, jahust, riivjuustust ja vedelikest taigen, suru võitatud pirukavormi põhjale ja servadele ning pane 30 minutiks külmkappi.

Pruunista pannil hakkliha, lisa küüslauk, ratasteks lõigatud porru, šampinjonid, kuivatatud tomatid ja värsked tomatid ning u 1 dl vett ning hauta, kuni kõik on pehmed. Maitsesta pitsamaitseaine, soola ja pipraga.

Eelküpseta pirukapõhja 225-kraadises ahjus 10 minutit. Kalla hakklihatäidis eelküpsetatud pirukapõhjale.
Vala peale klopitud muna-kooresegu ning küpseta veel 20 minutit, kuni munapiim on hüübinud.



No comments:

Post a Comment