Wednesday, January 19, 2011

Kalapäevad!

Kaasa sadas täna koju kotitäie räimega - 2-3kg. Mina sain siis endale nende puhastamise au ja õnneks koer assisteeris kõrval ja oli mulle toeks oma anuvate silmadega.

Kunagi oli räim päris igapäevane toit. Nüüd on aga moodi tulnud rohkem lõhet süüa, mida räime ajal harva sai endale lubada. Nüüd aga värske räim muutunud raskemini kättesaadavaks. 

Igal juhul sattus kolmandik räimedest muna ja jahuga paneeritult pannile, kolmandik fileena marinaadipurki ja kolmandiku panin sügavkülma järgmist pannitamist ootama.

Kuum praetud räim oli täitsa maitsev ja tuttav maitseelamus vanadest aegadest.

Räimemarinaadi tegin mälu järgi. Ema valmistas kunagi võileiva peale panemiseks marineeritud räimefileed.  Internetist kiire otsimise peale midagi sarnast ei leidnud. Kui keegi teab täpset retsepti, olge lahked jagama!

Retsept (muudetud):
ühe purgitäie jaoks puhastatud räimefileed (2-300 g)
1 väike sidrun viiludena
3 tl jahvatatud meresoola
1 tl värskelt jahvatatud musta pipart
1/4 sibulat viiludena
1-2 dl õli
3 sl punast veiniäädikat

Panin purgi põhja viilu sidrunit, sibulaviile, pisut soola ja pipart ning õli. Asetasin peale kihi-kaks räimefileed ning maitsestasin uuesti. Nii kiht kihiti täitsin terve purgi ära ja panin ööseks külmkappi. Loodan, et maitseb sama hästi kui lapsepõlves.

Ja nüüd tulemustest - hapendavat asja jäi väheks ja räimemarinaad sobinuks rohkem sushi austajatele vist. :) Mina kahjuks nende seas pole. Lisasin soola ja punase veini äädikat, loodan, et on sellest abi.

No comments:

Post a Comment