Wednesday, April 11, 2012

Kohupiima-sidruni tort

Kohupiima-sidrunitort
700 g kohupiima
400 ml vahukoort
1 sidruni mahl ja koor
200 g suhkrut
20 g želatiini
100 ml apelsinimahla
75 g sulavõid
200 g digestive küpsiseid
kaunistuseks 1 sidrun

Purusta küpsised köögikombainis ja sega sulavõiga. Suru mass küpsetuspaberiga vooderdatud ja võitatud lahtikäiva 26-sentimeetrise koogivormi põhjale ning edasi külmkappi jahtuma.

Pane kastrulisse želatiin apelsinimahla sisse paisuma. Sega kohupiim suhkruga, lisa sidrunikoor ja -mahl. Vahusta vahukoor ja sega kohupiima sisse.

Sulata paisunud želatiin pliidil madalal kuumusel, jahuta pisut ning seejärel vala kohupiimasegusse.
Vala kohupiimasegu jahtunud küpsisepõhjale ning pane külmkappi tahenema. 3 tunni pärast kaunista sidruniviiludega ja serveeri!

No comments:

Post a Comment