Monday, June 4, 2012

Apelsini-porgandi kook



3 suurt porgandit
2 sl õunasiidriäädikat
3 muna
2 dl suhkrut
3 dl jahu (täistera)
1,5 tl küpsetuspulbrit
1 dl hapukoort
peotäis purustatud pähkleid
1 suur apelsin
Kreem:
200 g toorjuustu
3 dl vahukoort
1 dl suhkrut

1. Riivi porgandid köögikombainis, pane kaussi ning sega äädikaga.
2. Koori apelsin koorimisnoaga ja purusta koored blenderis. Sega suhkruga ja pane eraldi nõusse.  Pool sukaadist võid panna taigna sisse ja pool kreemi sisse.
Purusta blenderis pähklid.
3. Vahusta köögikombainis munad suhkruga, lisa hapukoor. Mõõda valmis 3 dl jahu ja sega küpsetuspulbriga. Lisa munasegule.  Vaja taigen riivitud porganditele ja sega läbi. Lisa ka sukaad ja pähklid. Taigen tuleb üsna paks.
4. Kata suur ahjupann küpsetuspaberiga. Määri taigen spaatliga ühtlaselt pannile ja küpseta 180 kraadi juures (pöördõhuga) 20-25 minutit.
5. Sega toorjuust suhkru ja poole apelsinisukaadiga. Võib lisada ka poole apelsini mahla. Lõika suurem osa apelsinist viiludeks ja pressis ülejäägist mahl välja! Vahusta vahukoor ja sega toorjuustumassi hulka.
6. Lase koogil jahtuda ja lõika kook 3-4ks ühesuuruseks tükiks nii et saad kihid üksteise peale panna.
7. Määri iga koogilataka peale kreemi. Kaunista kook apelsiniviiludega. Enne serveerimist hoia mõnda aega külmikus.
  






No comments:

Post a Comment