Thursday, June 14, 2012

Sõltuvust tekitav mokatort

Tutvustan teile torti, millest mõeldes jõuan alati järeldusele, et peaksin seda kindlasti oma kohvihoolikutest emale ja vanaemale tegema ja küll see neil alles keele alla viiks...

Idee pärineb Nadja kookide raamatust! Minu variant on lihtsustatud ja söödav kohe pärast valmimist.
Selle tordi juures on kõige vastupandamatum krõmpsuv küpsise-šokolaadi kiht koogi keskel.

Biskviidi jaoks läheb vaja:

4 muna
4 spl suhkrut
4 spl jahu (võib osaliselt asendada tärklisega)
2 spl lahustuva kohvi pulbrit

Vahusta munakollased suhkruga. Teises kausis vahusta munavalged tugevaks vahuks. Sega 1/3 munavalgevahust munakollasevahuga, seejärel sega ettevaatlikult sisse kohvipulber ja jahu ning lõpuks lisa ülejäänud munavalgevaht. Pane segu võitatud lahtikäivasse koogivormi (20-26cm) ja küpseta u 20 minutit 200 kraadi juures. Biskviit on valmis kui sisse torgatud nuga või tikk jääb kuivaks. Lase jahtuda.

Tordi täidis ja kate:
100 g mõrušokolaadi
100 g küpsiseid (nt Kalev või Selga)
2 dl vahukoort või 4 dl vahukoore-toorjuustukreemi
suhkrut
riivitud šokolaadi
isu korral marju või puuvilju

Sulata madalal kuumusel kastrulis šokolaad. Teises kausis tambi küpsised pudrunuiaga puruks. Sega puru sulanud šokolaadi sisse ja pane kõrvale.
Vahusta vahukoor koos suhkruga. Lõika biskviit kaheks kihiks. Pane alumise kihi peale vahukoort, selle peale šokolaadi-küpsisepuru ja taas natuke vahukoort. Nüüd võid tordi vahele laduda ka mõned puuvilja viilud või marjad. Pane peale teine tordikiht, kata see omakorda vahukoore ja riivitud šokolaadiga. Nüüd võid veel lisada marju. Serveeri!







No comments:

Post a Comment