Wednesday, May 22, 2013

Kana-estragoni kartulivorm

Kana-estragoni kartulivorm
Kana ja estragoni maitsekooslus on üks viimase aja lemmikumaid. Teadmine, et need omavahel hästi kokku sobivad tuli minu juurde koos Nigella Lawsoni raamatuga "Retseptid kodu südamest" estragonikana retseptist (kanafilee, estragon, või, valge vein, vahukoor). Lisaks kanale, sobib estragon minu meelest hästi ka aedviljadega.
Ahjuvormi tegin kana, porgandite ja kartuliga. Usun, et sama asja võib teha ka teiste köögiviljadega.

Ahjuvorm:
2 kanafileed
2 x 0,5 sl estragoni
soola, pipart
porgandeid, herneid või muid aedvilju
viilutatud kartuleid
400 ml kohvikoort
100 g juustu

Tükelda kanafilee ja kuumuta pannil koos estragoni, soola ja pipraga läbi. Pane kanatükid ahjuvormi põhja.
Viiluta porgandid või muud aedviljad, kuumuta pannil koos samade maitseainetega. Kasutasin keedetud porgandeid, millele oli vaja uus elu anda. Vala porgandisegu ahjuvormi kanatükkide peale.
Koori ja viiluta kartulid õhukesteks viiludeks ning laota ühtlaselt kõige peale. Puista peale veel soola, pipart ja estragoni ning riivi juustu peale. Vala kartulitele ka kohvikoor. Kata fooliumiga ning küpseta ahjus fooliumiga kaetult, kuni kartul on pehme. Võta foolium ära ja lase pealt pruunistuda. Ongi valmis!












No comments:

Post a Comment