Monday, July 1, 2013

Pirukad, millel on alati piisavalt täidist

Kanapirukad
Need pirukad valmivad mõistagi kiirelt ja lihtsalt ning on lisaks ka maitsvamad mistahes poes pakutavatest pirukatest, mille täidises moodustub enamasti suuresti õhust.


Vaja läheb:
500 g pärmi-lehttainast
200 g grillkana jääke
100 g salatijääke
seesami- või linaseemneid

Mina panin pirukasse tükeldatud grillitud kanafilee tükke, mis olid segatud salatijäägiga (tomat, basiilik, rukkola, sool, pipar, õli).

Lõikasin sulanud pärmi-lehttaignast 18 võrdse suurusega nelinurka. Panin 9le neist lusikaga u 1 sl jagu täidist, peale teised 9 ristkülikut ja vajutasin ääred kinni. Peale lõikasin sälgud ning puistasin seesamiseemnetega üle.
Ahjus küpsetasin 190-kraadise (pöördõhuga) kuumuses 15 minutit.

Samu pirukaid võib teha ka nõrutatud tuunikalakonservist ja riivjuustust.

No comments:

Post a Comment