Tuesday, November 19, 2013

Kõrvitsapüreesupp

Kõrvitsauputus vaevab sügisel vast iga aiaomanikku või aiaomaniku sugulast. Milleks kasvatada suuri, massiivseid kõrvitsaid, kui keegi ei jõua kuu aega järjest kõrvitsatoite süüa? Mina avastasin Rapla aianduspoe riiulilt saksa minikõrvitsate seemned ja olen nendega täiesti rahul.
Kõrvitsad on pisikesed, säilivad hästi jahedas vähemalt jõuludeni ning kui isu tuleb, ei pea mõtlema, et mida pärast lahtilõikamist ülejäänud kõrvitsaga teha.
Ühest kõrvitsast (15cm diameeter) piisab meie peres tavaliselt üheks toidukorraks.

Kõrvitsapüreesupp
1 sibul
2 küünt küüslauku
4 cm jupp ingveri
1-2 porgandit
1 kõrvits
soola, pipart, maitserohelist
vett või puljongit
1 sl võid
serveerimiseks röstitud kõrvitsaseemneid või saiakrõbuskeid

Koori ja tükelda sibul, küüslauk, ingver, porgand ja kõrvits.
Esmalt hauta potis sibul, küüslauk ja ingver, seejärel lisa porgand ning hauta see poolpehmeks.
Seejärel lisa kõrvitsatükid ning nii palju vett või puljongit, et see kõrvitsatükid enam-vähem ära kataks. Keeda kuni kõrvits on pehme, püreesta ning maitsesta.
Serveeri koos röstitud kõrvitsaseemnete või saiakrõbuskitega!

No comments:

Post a Comment