Tuesday, November 19, 2013

Pasta e ceci

Ditalini pastarattad, kikerhernekonserv ja poolik purgike kodust tomatikastet
Kui tekib küsimus, kuidas panna mees ja lapsed püreesuppi sööma või mida teha püreesupi viimase portsuga, mis kellelegi sisse ei mahu, siis see retsept aitab hädast välja.

Retsept ei pärine muidugi enda peast, vaid ühest Genova kesklinna kõrvaltänava ristorantest, kus see roog väsinud ja näljastele (Ida-Euroopa) tudengitele uue elu sisse puhus.

Muidugi ei teadnud me siis, mida see toit endast kujutab, aga see oli üks päevaroogadest ja päris hea hinnaga.

Eesti oludes on tegemist soodsa, kiire ja kõigile maitsva roaga, mille koostisosad on lihtsalt kättesaadavad või koguni isetehtavad.

Vaja läheb:
250 g ditalini pastat (väiksed ümarad rattakesed)
1 purk kikerhernekonservi (või ube)
1 ports klassikalist köögivilja, kõrvitsa või porgandipüreesuppi
3 dl tomatikastet (näiteks tomatiuputuse ajal kodus tehtut)
riivitud (parmesani) juustu
vajadusel soola, pipart jm

Kui kõik koostisosad on olemas, keeda esmalt pasta valmis. Vala ära liigne vesi (kui keedad pastat rohke veega), lisa kikerherned, püreesupp ja tomatikaste ning kuumuta keemiseni. Kui kardad, et pasta võib liiga pehmeks keeda, tee püreesupp ja tomatikaste varem juba kuumaks.
Maitsesta vajadusel ja hakka sööma!

No comments:

Post a Comment