Thursday, November 10, 2016

Singi-porru pirukas

Kaks viimast väikest pirukatükki 
See pirukas sai inspiratsiooni Karen Le Billoni raamatust "Kuidas prantsuse laste kombel sööma õppida". Raamatust kirjutan lähemalt siin postituses.

Tegime seda 6-aastase pojaga kahekesi ja usun, et kuna ta sai seda ka kaasa teha, siis maitses see talle porrupiruka kohta üllatavalt hästi! Juustugi polnud pirukas sees!

Lisaksin veel, et äädikas annab ka pirukapõhjale hea maitse, nii et see soolase muretaigna retsept lisandus ka minu lemmik pirukataigna retseptide hulka.


Pirukapõhi:
100 g võid
200 g nisujahu
1 tl soola
1 tl valget veiniäädikat
2-3 sl külma vett

Täidis:

1 porru hele osa
1 sl võid
200 g taist sinki
3 muna
2 dl kohvikoort
3 dl hapukoort
soola, pipart

Pirukapõhja jaoks näpi külm või jahu-soola seguga segamini, lisa veiniäädikas ja vett nii palju, et taigen muutuks vormitavaks. Siis tuleks taigen kilesse pakituna mõneks ajaks külmkappi panna, et ta paremini vormitav oleks. Mina panin taigna esmalt võitatud ahjupannile ja siis mõneks ajaks külma. Ega seda pirukat tehes pole kunagi aega oodata! Nii et taigen on kasutatav ka ilma külmkapietapita.

Seejärel puhasta ja tükelda porru, hauta võis pehmeks ning lisa singiribad.
Sega omavahel hapukoor, kohvikoor ja muna ning maitsesta soola ja pipraga.
Pane pirukapõhi 10 minutiks 200 kraadisesse ahju eelküpsema.
Pane porru-singisegu pirukapõhjale ja vala peale koore-munasegu ja küpseta 180 kraadises ahjus kuni muna-kooresegu on hüübinud ja hakkab kergelt pruunistuma - ca 15-20 minutit.

Kogusest jagub 20x30 cm või 29 cm diameetriga ümmarguse pirukavormi tarbeks.

No comments:

Post a Comment