Wednesday, July 1, 2015

Lasagne Pohla moodi

Seda lasagne retsepti võib vast pidada Pohla piirkonnale tüüpiliseks lasagneks, sarnaselt Itaalia erinevate piirkondade klassikaliste retseptide erinevuste ilmnemisega. Igaühel omad nipid! 

Koostisosad lisaks lasagneplaatidele
punaseks kastmeks:
500 g liha - parima tulemuse saab tavalise hakkliha asemel hoopis väiksemateks tükkideks hakitud veiselihaga
2-3 küünt küüslauku
1 sibul
1-2 varsselleri vart
2-3 tükeldatud porgandit
1-2 peotäit kuivatatud tomateid
1 peotäis kuivatatud paprikat
500 g tomatipastat
1 sl võid
soola, pipart
pitsamaitseainet

bešamellkastmeks:
3-4 sl võid
3-4 sl nisujahu
500-750 ml piima
soola, pipart
riivitud muskaatpähklit
200 g riivitud juustu

Pange kuivatatud tomat ja paprika vette ligunema. Hautage pannil tükeldatud sibul, küüslauk, varsseller, porgand poolpehmeks ja pange kõrvale. Praadige pannil veiseliha 5 minutit, lisage eelnevalt hautatud aedviljad, tomatipasta, pitsamaitseaine, leotatud tomat ja paprika koos veega ning hautage keskmisel kuumusel kuni veiseliha on pehme.

Bešamellkastmeks sulatage eraldi potis või, lisage jahu ja vähehaaval kuumutatud piim ning segage hoolikalt kastme paksenemiseni. Maitsestage soola, pipra ja muskaadiga ning sulatage sisse juust.

Võtke 20x30 cm suurune kandiline ahjuvorm. Pange üks kiht lasagneplaate alla, selle peale 1cm paksune kiht punast kastet, uus kiht plaate, 1 cm punast kastet, uus kiht plaate, 1 cm punast kastet,  mõni sl bešamellkastet, viimane kiht plaate ja peale ülejäänud bešamellkaste. Vaadake, et lasagne kõik kihid "ujuksid" üleni kastmes, eriti ääred ning ülemine plaadikiht, ning pange 1-1.15 tunniks 180 kraadisesse ahju küpsema.

No comments:

Post a Comment