Monday, January 3, 2011

Maailma lihtsaim hakklihapirukas

Tutvustan teile viimase poolaasta kuumimat köögihitti - hakklihapirukat. Siiani pole kohanud inimest, kellele see pirukas ei maitseks...ja teha on seda ka imelihtne, juhul kui oskate poe külmaletist lehttaigent otsida ning hakkliha praadida. 
Nagu näha, ei ole pildil tervet pirukat, vaid selle viimane tükk vahetult enne nahkapanemist.

Vaja läheb:
500 g pärmi-lehttaigent (Nt Christella)
500 g hakkliha
sibulat, küüslauku, porrut või muud laugulist vastavalt maitse-eelistustele
2-3 sl hapukoort
soola, pipart või muid maitseaineid, millega meeldib liha maitsestada
seesamiseemneid

Põhimõtteliselt ei ole need koostisosad kohustuslikud ning taigna vahele võib keerata mistahes maitsvat.
Mina olen lihale ka metsaseeni lisanud.

Pärmi-lehttaigna puhul on oluline, et taigen oleks sulanud aga mitte veel liiga pehmeks muutunud, muidu on raske pirukat kokku keerata, sest täidis paneb plehku. Seega soovitan taigna sulamapanemisel  arvestada pakendil sulatamiseks ettenähtud ajaga.

Kuumuta pannil sibulad klaasijaks ning lisa hakkliha. Kui liha valmis, lisa soola, pipart ja teisi maitseaineid. Pea meeles, et liha liiga kuivaks ei praeks. Seejärel lisa hapukoor ja sega korralikult läbi.
Vala täidis lahtilaotatud taignale, aja ühtlaselt laiali ning keera üheks rulliks. Võid rullist modustada näiteks ringi või siis ka ussikese, et rull paremini suurele ahjupannile mahuks.

Lõika taignasse mõned sälgud ning puista peale seesamiseemneid. Küpseta pirukat pöördõhuga ahjus 20-30 minutit 200 kraadi juures.

Tänud sõbrannale, kes mind selle imemaitsva lihapirukaga tutvustas!

No comments:

Post a Comment