Tuesday, September 24, 2013

8-tunni kreegimoos

Läks nii, et jõudsime pühapäeva õhtul hämaras koju kahe ämbritäie kreekide, ühe ämbritäie ploomide ja 10 liitri männiriisikatega.

Ploomidest sai moos (vähese amarettoga). Kivid välja, potti, keema, purki...

Männiriisikaid kupatasin kahes osas 30 minutit ja needki kolisid purki koos marinaadiga.

Kreegid - väikesed tüütud luuviljalised, keetsin koos kivide ja vähese veega pehmeks ja alustasin nende puhastamist (2h). Ja järgmisel õhtul jätkasin puhastamist (4h)...

Sõela abiga koukisin massist kõik need tuhanded kivikesed välja. Eesmärk oli moosi tummise maitse huvides nahad alles jätta!

Osast massist kurnasin mahla välja ja reserveerisin morsi tegemiseks. Kokku sain 5 liitrit kreegimöga ja 2 liitrit puhast mahla.

Moosikeetmise palusin mehel teha, sest ma olen ikkagi kahe lapse ema, mitte kreegipuhastaja, ja keegi pidi lapsed magama panema!

Hommikul avastasin köögi territooriumilt 8 purgitäit kreegimoosi. Nii et retsepti saamiseks peate mu mehe poole pöörduma või lisama suhkrut oma maitse järgi!

Igal juhul järgmise viie aasta jooksul rohkem kreegimoosi keetmist ette ei näe!



No comments:

Post a Comment