Magus tšillikaste |
Kasutasin parasjagu külmikus olnud rohelisi tšillisid, kodupeenra küüslauku, viimaseid kasvuhoone tomateid ja ema käest saadud sibulat!
Sel korral keetsin liiga kaua, et kaste sai lõpuks
selline, et esimene maitse on "mahe", mis hiljem hakkab suus õhetama.
3-4 küünt küüslauku
2 keskmise tugevusega tšillit (koos seemnetega)
1 sibul
2-3 tomatit
soola
paprikapulbrit
2 sl (riisi)äädikat
2 sl Tai kalakastet (võib aga ei pea)
1 dl pruuni suhkrut
2 spl maisitärklist
soovi korral kuuma vett vedeldamiseks
Purusta küüslauk, tšilli, sibul ja tomat köögikombainis. Lisa ülejäänud ained välja arvatud maisitärklis ja aja pisikeses kastrulis keema. Sega maisitärklis poole tassi veega ja vala keeva tšillisegu hulka. Sega paksenemiseni. Pane purkidesse!
PS! Eriti hea on see kaste praetud veise- või sealiha fileetükkide glaseerimiseks - ehk siis praed õhukesi fileetükke ja lõpus lisad pisut kastet, mis siis kleebib end liha külge ja teeb selle mahlaseks.
No comments:
Post a Comment