Olen kunagi proovinud ise majoneesi teha, aga siis sain pigem häguse õlikastme kui koheva majoneesi. Selle majoneesiretsepti leidsin Nami-Namist ja see oon tõepoolest imelihtne. Kui ainult toore muna foobia nii suur poleks!
1 munakollane
1 tl valge veini äädikat
1 t Djioni majoneesi
0,5 tl soola
näputäis pipart
u 2 dl õli
1-2 dl maitsestamata jogurtit
Vispelda munakollane, veiniäädikas, sool, pipar ja sinep hästi korralikult läbi. Vala väga peenikese nirena juurde õli ja vispelda samal ajal edasi kuni segu muutub heledaks ja kohevaks. Nüüd ongi klassikaline majonees valmis. Kui soovid lahjemat ja mahedamat majoneesi, sega sisse 1-2 dl maitsestamata jogurtit. Pane purki ja tarvita mõne päeva jooksul ära.
No comments:
Post a Comment