Wednesday, December 3, 2014

Kikerherne panniroog

Koduperenaisena on küsimus, mida täna süüa teha, iga päev pinnuks silmas. Midagi peab ju tegema ja selleks peavad ju asjad olemas olema, sest poodi pole mõtet sõitma hakata. 
Igal juhul ma ei imesta, et mehi paremateks kokkadeks peetakse, sest nad ei pea enamasti süüa tegema suure nälja ja vajaduse tõttu, vaid pigem ikka kokkamise ja hilisema toidu nautimise eesmärgil. Naiste jaoks on igapäevane söögitegemine sama tavaline nagu pesu pesemine. Pesu pesemist ei anna ka eriti eksklusiivseks teha...kuigi pesupähklitega pesemine seda mõne jaoks kahtlemata oleks.

Panen siia kirja kiire õhtusöögi retsepti - mis sündis toiduvalmistamise käigus. Algul plaanisin pasta cecit teha, aga siis otsustasin jätta pasta lisamata, et toit oleks nisujahuvaba ja seega tervislikum - vähem erinevaid koostisaineid ja lihtsam seedida...ja herned panin juba hommikul likku, teadmata mis neist saab. Kasutasin ka kuivatud herneid, sest hiljuti just lugesin konservipurkide bisfenool-A sisaldusest ning ei suutnud enam poes konservi korvi toppida.

Kikerherne panniroog:
250 g kuivatatud kikerherneid
2 porgandit
2 sellerivart
1 sibul
1 paprika
soola, pipart, pitsamaitseainet
võid või õli

Pane kuivatatud herned hommikul vette ligunema. (Näiteks enne tööleminekut) Ligunenud herneid keeda potis kuni nad on peaaegu pehmed. Samal ajal tükelda sibul, seller ja porgand väikesteks tükkideks ning hauta pannil võis või õlis pehmeks, hiljem lisa ka paprika.
Kui paprika ja kõik muud koostisosad on pehmeks haudunud, sega pannile köögiviljade hulka ka keedetud kikerherned,  kuumuta ning maitsesta soola, pipra ja pitsamaitseainega.




No comments:

Post a Comment