Sunday, December 5, 2010

Leiburi retseptivõistlusele 5.12.2010

Etnia napoleoni tort
See tort sobib hästi suupisteks valge veini kõrvale.

1 pakk Etnia lavashi
2-3 pakki Farmi toorjuustu
150 gr kuumsuitsulõhet
Soovi korral kaunistamiseks külmsuitsulõhe viilakaid, tilli, sidruniviile ning veel toorjuustu.

Esmalt lõika lavashist neljakandilised tükid, et saaks teha vähemalt 5-kihilise tordi.
Seejärel püreesta lõhe koos toorjuustuga kreemiks. Määri kreem lavashi kihtide vahele ning üks kiht jäta ka kõige peale. Pane külmkappi neljaks tunniks pehmenema.
Enne serveerimist lõika  tort suupärasteks tükkideks – näiteks 4 x 4 cm.
Soovi korral võid tükikesed kaunistada 1 teelusikatäie  toorjuustuga, mille otsa paned pisikese külmsuitsulõhe tükikese, tilli ja sidrunikillukese.

Etnia omlett
Vaja läheb:
1 pita leib või lavashi ribakesi
1 keskmine tomat
rohelist sibulat
3 muna
Praadimiseks õli

Lõika pita leiva või lavashi ülejäägid peenikesteks 4 cm pikkusteks ribadeks ning prae pannil krõbedaks. Võta seejärel pannilt ära ning pane kõrvale.
Pane pannile tomatitükikesed ning roheline sibul ning kuumuta neid, praadida  pole vaja.
Seejärel löö pannile 3 muna, sega kiirelt tomati ja sibulaseguga, lisa krõbedad pita või lavashi ribad ning sega kuni muna on hüübinud.
Serveeri kuumalt näiteks hommikusöögiks!

Suveõhtu grillvõileib
Vaja läheb:
Leiburi Musta seemneleiba
Merevaigu sulajuustu
Tomatit
Krevette, õhukesi lihalõike või sinki
Tüümiani, rukkolat või muud rohelist

Rösti leivaviilud kergelt grilli kohal või pannil krõbedaks. Määri peale sulajuust, selle peale aseta krevetid või lihaviilud,  seejärel tomativiil ning rohelist.

No comments:

Post a Comment