Monday, February 28, 2011

Jõhvika-punase sõstra toormoos

Vaikselt hakkab saabuma aeg sügavkülma ruumi juurde tegemiseks. Mul leidub seal veel jõhvikaid ja punast sõstart, mis mullusuvises vaimustuses esimest korda sügavkülma sai pistetud. Need lihtsalt nägid nii ilusad välja, eriti beseekoogi peal!

Tegin külmutatud jõhvikatest ja sõstardest ja suhkrust saumikseri abiga toormoosi, mis meenutas väga tuntud külmutatud magustoitu sorbetti. Lisaks muutis punases sõstras leiduv pektiin moosi marmelaadilaadseks. 

Märkuseks: enne mikserdamist võiks lasta suhkrul ja marjadel 10 minutit toasoojas sulada, et mikser oma elupäevi enneaegselt ei lõpetaks.

Koguseliselt võiks võtta 2/3 osa jõhvikaid ja 1/3 osa sõstraid ning suhkurt vähemalt nii palju, et see marjade vahelised tühimikud ära täidaks.

Moos sobib eriti hästi vahukoorega segamiseks ning see meenutab väga ühte magustoitu, mida vanasti lasteaias pakuti.


Samuti võib moosi-vahukoore kreemi kasutada vastlakuklite vahel.

Mämm!

No comments:

Post a Comment