Thursday, January 26, 2012

Käsitsi valmistatud pasta

Söögitoolil kuivavad vaba käega lõigatud pastaribad

Lõpptulemus
Uuel aastal uue hooga - ehk kui hoog tuleb peale, siis tuleb tegutseda!
Sel korral tuli enne sünnipäevale minekut suur isu ise pastat valmistada. Kuigi ajaliselt polnud just parim aeg sellise suure töö ettevõtmiseks, siis nobedate näppude ja õnnestunud aja planeerimise abil sai see tehtud!

Kasutasin Jamie Oliveri Itaalia raamatus olevat retsepti: 100g jahu kohta 1 muna. Jahuks oli umbes pool pakki ehk pool kilo Myllyn Parase durumnisujahu ja 5 muna, mis kaubandusvõrgu andmeil olid L suuruses.

Nagu Jamie soovitas, panin jahu lauale, keskele süvend munade jaoks. Munade jaoks aga tuli liiga väike auk, mis hakkas juba kolmanda muna lisamisel üle ajama! Ja sedasi ei olnud aega rahulikult jahu munadega segada vaid tuli kiiresti kõik kokku plätserdada, et munad laua alla plehku ei paneks.

Kui käed olid maksimaalselt möksised, oli minu 4-kuusel beebsul õige aeg süüa nõudma hakata! Püüdsin taigna käte ja aluse küljest lahti saada, vormisin üheks tükiks, panin kilekoti sisse ja viskasin külmkappi (pooleks tunniks). 

Poole tunni pärast oli pastataigen külmkapis muutunud ilusaks kollaseks ja plastiliini sarnaseks. Vahepeal jahu loopides, õnnestus taigent (pool sellest jätsin järgmiseks päevaks külmkappi) ilusti rullida ja kiiruga ka tagliatelled valmis lõigata. Alguses osutus sirgelt lõikamine kätele harjumatuks, hiljem aga omandasin vilumuse. Panin need ligi poolemeetrised latakad lapse söögitoolile kuivama, panin poti veega pliidile keema ja asusin kastet valmistama.

Pasta keetsin soolases vees veel kergelt krõmpsuvaks, kartsin, et äkki lagunevad laiali.
Kõrvale tegin kastme seafileest ja tomatipestost röstitud india pähklitega.Valmis pasta segasin kastmega ja peale riivisin parmesanilaadset juustu. Pasta söödi vaikides kiiresti ära!  Sünnipäevale jõudsime ka!

No comments:

Post a Comment