Wednesday, June 20, 2012

Pannkoogid kindla peale

Kuni selle retsepti leidmiseni ei osanud ma pannkooke teha. Alati oli nendega mingi probleem: taigen tuli liiga paks, liiga vedel, tükkidega; koogid lagunesid või küpsesid alt liiga mustaks pealt tooreks jäädes.

Retsept pärineb osaliselt ilmselt igas kodus eksisteerivas Salme Masso poolt koostatud "Kokaraamatust". Meil jääb sellest kogusest alati 1,5-2 pannkooki üle 2 täiskasvanu ja 2 lapse pealt.

Ülepannkoogid:
2 muna
0,5 dl piima
2-2,5 dl jahu (tavaline nisujahu, kaerajahu või täisterajahu)
2 sl suhkrut
praadimiseks hea pann ja õli

Klopi muna ja suhkur, lisa pisut piima, seejärel lisa (läbi sõela) järkjärgult jahu ja ülejäänud piim. Põhiline on kasutada sõela, et vältida tükkide tekkimist ja tagada ühtlane tekstuur. Taigen võiks pool tundi seista, kuid see pole tingimata kohustuslik - kellel pühapäeva hommikul ikka aega seda oodata?! Küpseta keskimisel tulel suured ülepannkoogid.

No comments:

Post a Comment