Tuesday, February 19, 2013

Krõbedad mandlid

Neil jõuludel jätsime poest kingitusteks šokolaadikommid jm magusa ostmata, vaid tegime ise magusad kingitused. Poeriiulist jõudsid koju hoopis tavalised mandlid. Suhkur, muna ja piparkoogimaitseaine olid kodus olemas.

Segasin omavahel pruuni roosuhkru ja piparkoogimaitseaine (Võib kasutada ka teisi vürtsikaid maitseaineid endale meeldivas koguses või spikerdada piparkoogimaitseaine pakilt, mis seal sees on). Lisasin juurde lahtiklopitud munavalge ja viimasena mandlid ja õige pisut vett. (Koguseid nüüd veebruarikuus enam ei mäleta!) Röstisin mandleid keskmise kuumusega ahjus, vahepeal segades. Mandlid on valmis siis, kui nad on mõnusalt krõmpsud, kuid enamus neist enam omavahel ei kleepu. Lõpus võib mandlitele veel suhkrut juurde lisada, eeldusel, et see jääb nende külge kinni.

Mina õmblesin mandite pakkimiseks linasest riidest kotikesed, mille sisse läksid tsellofaani sisse pakitud mandliportsjonid. Ja siis rändasid need juba jõuluvana kotti 

No comments:

Post a Comment