Monday, April 15, 2013

Kodused kanapelmeenid

Pelmeenid enne "ujuma minekut"
400 g kanafileed
soola, pipart, pitsamaitseainet
rohelist sibulat või murulauku

5-7 dl jahu
1 muna
2 dl piima
1 tl soola
2 sl õli
(kuivatatud peenestatud ürte)

Esmalt valmista täidis. Lõika kanafilee tükkideks ning purusta köögikombainis hakklihaks. Sega maitseainetega ja jäta maitsestuma.

Sega kõik taigna koostisosad kokku ning sõtku vormitavaks taignaks. Võimalik, et jahu kulub selleks rohkem. Taignal võid lasta pisut ka seista, kuid sellest minul näiteks suurt kasu ei olnud.

Rulli taigen võimalikult õhukeseks ja lõika ümmarguse vormiga ringid välja (või lase lastel seda teha). Pane ringi keskele 1 tl täidist ning suru küljed kokku. Prae, keeda või pane sügavkülma. Antud kogusest sai u 1kg pelmeene.

No comments:

Post a Comment