Tuesday, October 15, 2013

Kohupiimane kohupiimastruudel

Kohupiimastruudel
Poes käimine motiveerib kodus süüa tegema, eriti kui poest pole leida seda, mille järgi isu on.
Poe küpsetistel on alati kas liiga vähe täidist või on neis hirmuäratav hulk kõiksugu e-aineid.
Näiteks nn Prantsuse kohupiimakook on tehtud kohupiimapulbrist. Vaevalt prantsuse koduperenaised seda kooki algselt kohupiimapulbrist tegid...
Loodan, et minu lemmikkohupiimakook (Pihlaka mandli-kohupiimakook) ei ole pulbrist tehtud!

Vaja läheb:
500 g pärmi-lehttainast
400 g kohupiima (nt Saida rosinakohupiim)
100 g suhkrut
2 muna
1 sl tärklist
3 tilka rummiessentsi
soovi korral rosinaid või pähkleid

Rulli lehttaigen laiemaks plaadiks.
Sega kohupiima täidise koostisosad omavahel ning vala lehttaignale.
Keera taigna ääred kaheltpoolt täidise peale ja rulli ettevaatlikult kokku nii et kohupiim plehku ei pistaks. Küpseta ahjus 180-kraadises kuumuses 30-40 minutit või kuni kook on keskelt küpsenud.

No comments:

Post a Comment