Tuesday, October 15, 2013

Mandli-šokolaadivõie ehk Mandella!

Mandella
Pikalt on meeles mõlkunud soov ise proovida Nutellat ehk pähkli-šokolaadikreemi valmistada. Samuti olen pisut uurinud toortoidu retsepte ja saanud ideid, mida tulevikus teha. Kooritud mandlitest kreem toorkookide jaoks oli üks ideedest, mida tahtsin proovida. Päris toortoidu katsetamiseni ei ole veel jõudnud, aga mõtteainet on see pakkunud küll! Miks mitte võtta üks mõte siit ja teine sealt!?
Igal juhul siit tuleb minu versioon Nutella kreemist, mis erinevalt paljudest internetis levivatest retseptidest ei sisalda kondentspiima ja ei ole ka kuumutatud!

300 g mandleid
100 g toasooja võid
Kakaopulbrit ja/või purustatud kakaoubasid
rafineerimata suhkrut

Leota koorega mandleid külmkapis vees 12 tundi. Koori mandlid ning jahvata miksriga nii peenikeseks kui võimalik. (Lõhnab nagu martsipan!) Mandlid võib jätta ka koorimata, sest see võtab päris kaua väärtuslikku aega!

Purusta ka kakaonibsid suhkruga nii peenikeseks kui saad. (Kuna kakaonibsid sisaldavad kakaovõid, siis kleepub neist jahtavatav kakao kokku. Selle vältimiseks ongi hea koos suhkruga jahvatada!)

Sega purustatud mandli mass, kakao ja või kokku ja lisa soovi korral veel suhkrut või kakaod.

Pane purki ja hoia külmkapis kuni otsa saab!

No comments:

Post a Comment