Saturday, July 23, 2016

Kirsi-apelsinimarmelaad

Käisin sõbranna juures kirsipuid viljadest vabastamas ja koos kahe pikemat kasvu tegelasega õnnestus õhtul jooksul kokku 20 l kirsse korjata.
Puhastasin neid 3 lapse ja muude tegemiste kõrval terve päeva. Lisaks käisin poes suhkru ja poti jahil ning saabusin koju 20 l poti ja kotitäie erinevate suhkrutega.
Eesmärgiks oli teha korralik paks kirsimoos, mis meenutaks marmelaadi. Netis surfates sattusin selle kirsi- apelsini marmelaadi retsepti peale.

Kirsi-apelsinimarmelaad
15-20 l kirsse
2 kg moosisuhkrut
1 kg valget suhkrut
3 pakki tarretisesuhkrut (Dansukker)
5 kooritud ja tükeldatud apelsini
3-4 sl apelsinikoore ribasid suhkrus (Minul oli see kevadel valmistatud ökoapelsinide koorest!)
100 g võid

Suures potis läks moos keema üsna aeglaselt ja vaevarikkalt, nii et panustasin marmelaadi saamiseks rohkem pektiini lisamisse kui piisavalt pikaaegsele keetmisele. Vaht tuli ka ära riisuda.
Kolm pakki pektiinil põhinevat tarretisesuhkurt, mille paki peal on kirjas, et ei ole hoidistele mõeldud, läks moosi sellepärast, et jahtudes ei muutunud moosisuhkruga keedetud moos piisavalt paksuks.






No comments:

Post a Comment