Thursday, November 3, 2016

Sügisene tomati-läätsesupp

Läätse-tomatisupp
See supp (tuntud ka türgi läätse-tomatisupina) on täielik sügisesupp, mille järgi tekib isu ka peamiselt siis, kui sügistuuled õues lehti ringi lennutavad. Supi sisse võib panna veel mistahes olemasolevaid köögivilju.
Imekombel söövad seda ka kõik pereliikmed ja ilma nurisemata!
Mõningate ettevalmistustega saab seda suppi valmistada ka kiire äripäeva õhtusöögiks - kasutades poolikuid läätsesid, mis keevad kiiremini, ning suvel sissetehtud universaalset tomatipastat või poest ostetud pastakastet.

Vaja läheb:

1 tassitäis punaseid läätsesid
1 purk isetehtud tomatikastet või poest mõnda lihavabat pastakastet
1 tassitäis riivitud porgandit (2 keskmist porgandit)
1 tl purustamata koriandrit
1 tl purustamata vürtsköömneid
1-2 tk puljongikuubikut või -pulbrit
vett
soola, pipart

Soovi korral:
kookospiima
sidrunimahla
maitserohelist

Tomatikastmest: minu suvel purkidesse pistetud tomatikaste koosnes sibulast, küüslaugust, rohelisest paprikast, tšillist, oliividest ja oliivõlist, kooritud tomatitest, soolast ja pitsamaitseainest.

Esmalt tuleks keema panna läätsed, seejärel koorida ja riivida porgandid ning lisada läätsedele.
Koriandri ja vürtsköömned peaks enne supile lisamist uhmris peenestama.
Kui läätsed on pehmeks keenud, tuleks lisada tomatikaste ja puljongikuubikud.
Kookospiima kasutades tuleks see lisada kõige viimasena ja lasta korraks keema ning siis pliidilt ära võtta. Liigselt keedes läheb kookospiim tükki. Serveerides võib lisada ka sidruni- vm hapukat mahla.



No comments:

Post a Comment