Tuesday, February 12, 2019

Toidublogimisest ja punase kanakarri valmimise ootamisest

Kui keegi mõtleb, et ei tea, miks inimesed enam oma blogisse midagi ei kirjuta, eriti kui on tegemist kokandusteemalise blogiga, siis vaevalt on selle põhjuseks kokkamise lõpetamine....
Pigem tuleb muu elu vahele ja blogimiseks ei ole enam nii palju aega ega inspiratsiooni...või tuleb inspiratsioon just siis, kui on vaja parasjagu uksest välja tormata järgmiste väljakutsetega rinda pistma. Ja nii see postitus jääb ootele kuni ununeb...

Pealegi on kokkamine üsna tüütu tegevus, eriti kui mõtted ja inspiratsioon on mujal...ja alati ei ole ka tahtmist kõike kokatavat pildistada ja netti üles panna.
Samas on vahel tore leida netist retsepte googeldades tuttavaid retsepte või pilte enda tehtud roogadest. Ka on blogisse aastate jooksul kogunenud üsna palju lugemismaterjali, mis siin oma elu elab.

Täna aga tegin jälle süüa ja üle pika aja olin üllatunud sellest, et ei jõudnud kuidagi toidu valmimist ära oodata! Tulemus oli ootamist väärt, tekitas elevust ja seega teenis ära ka blogisse postitamist, sest kuidas muidu ma selle retsepti ka enda jaoks talletada saaksin!

Punane kanakarri


Vaja läheb:
kanakintsuliha
2 väiksemat sibulat 
3 väiksemat küüslauguküünt
2-3 tl punast karripastat
3 porgandit
400 ml vahukoort või kookospiima
soola
rohelist sibulat

Tükelda porgandid piklikeks kangideks, sibul ja küüslauk väikesteks tükkideks ja kuumuta koos karripastaga pannil. Seejärel lisa kintsuliha tükid. Need võib jätta tükeldamata või tükeldada küpsetatult ka panni peal, sest siis ei pea toore kanaliha töötlemise/tükeldamise pärast muretsema. Lisa 2-3 dl kuuma vett ning lase 20 minutit kaane all mõõdukas kuumuses haududa. Seejärel lisa vahukoor või kookospiim ning kuumuta keemiseni. Maitsesta soolaga! Kõrvale võib serveerida riisi, aga miks mitte ka toortatart vm meelepärast!

Karripasta on minu arvates väga hea asi - parem kui poes müügil olevad kuivad maitseainesegud. Kui vürtsikas toit maitseb, saab sellega kõikvõimalikke suppe ja hautiseid maitsestada ning puljonit ei ole vajagi. Ühest väiksest purgitäiest pastast saan mina teha viieliikmelmisele perele 4-5 korda süüa.  




No comments:

Post a Comment