Thursday, April 9, 2020

Klassikaline tiramisu maasikatega


Klassikaline tiramisu hommikusöögiks
Ühele tükile mahub suuri maasikaid küll
Minu jaoks on see see õige maitsega tiramisu, mille retsept peab siin lihtsalt kirjas olema. Ikka mascarpone ja toore muna vahuga, koduse biskviidiga.

Biskviit:
4 muna
4 sl suhkrut
4 sl nisujahu

Kreem:
500 g mascarpone toorjuustu
3 (kodukana) muna (mida julged toorena süüa)
2 sl Vana Tallinna 40kraadist likööri
3 sl suhkrut
250 ml kanget kohvi

Soovi korral maasikaid, kakaod või šokolaadi

Meie koogimasinaks on juba üsna mitu aastat olnud Kitchen Aid Classic lauamikser. Sellega on nii lihtne igasuguseid vahustamist ja segamist vajavaid kreeme, taignaid ja roogasid teha, et ma ei kujutaks oma elu enam järeleproovitud saumiksri, akudrelli ega köögikombainiga ettegi. Köögiabilisega tulevad taignad vahel isegi liiga õhulised...ja tulemusteks ei pea üldse 10 minutit järjest saumiksriga mässama.

Biskviidi jaoks eralda munavalged munakollastest. Vahusta munavalged 4 sl suhkruga kohevaks vahuks, lisa munakollased ja vahusta veel pisut. Seejärel sega sisse 4 sl jahu ja proovi alguses põhjalikumalt segada vaid 1/3 taignast ja hiljem ülejäänud osa.

Vala biskviittaigen suurele ahjupannile ja laota laiali. Küpseta 200 kraadi juures olenevalt ahjust 10-15 minutit kuni biskviit on läbi küpsenud. Mina kasutan tiramisu tegemiseks tüüpilist Pyrexi klaasist ahjuvormi. Võid biskviidi küpsetada ka ümmargusena ja teha hoopis tordiks. 

Vahepeal keeda valmis kohvi ja pane jahtuma.

Mascarponekreemi jaoks mikserda esmalt munavalged suhkruga, seejärel tõsta teise kaussi. Järgmisena mikserda mascarpone suhkru ja munakollastega korralikult läbi, lisa mikserdamisel soovi korral Vana Tallinnat, Amarettot või mõnda muud sarnast toodet ja sega munavalgevahuga läbi. Siinjuures sega samuti alguses 1/3 kreemist munavalgevahuga ja hiljem ülejäänud osa - nii säilitab kreem oma õhulisuse.

Magustoidu kokkupanemiseks lõika jahtunud biskviit kaheks tükiks ning pane üks tükkidest klaasvormi põhjale. Seejärel immuta see poole koguse kohviga. Järgmisena lisa pool mascarpone kreemist. Võid lisada ka maasikaid või muid käepärast olevaid marju. Mina peitsin maasikad tiramisu sisse ära. Siis lisa teine biskviidikiht ja immuta see ülejäänud kohviga. Pane peale ülejäänud mascarponekreem ja kaunista kakaokihi, šokolaadi või muu meelepärasega. Tõsta tiramisu külma ja naudi mõne tunni pärast!

2 comments:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete