Saturday, June 18, 2011

Pitsa

Pitsataigen 4 õhukese pitsa jaoks:
500 g durumnisujahu (Myllyn Paras)
250 ml sooja vett
1 tl soola
1 pakk/11 g kuivpärmi (Veski-Mati)

Sega kausis jahu, sool ja kuivpärm. Lisa vesi ja sega kuni saad sõtkuma hakata.
Sõtku taigen korralikult läbi ja pane sooja kohta rätikuga kaetult kerkima.
Pärast kerkimist jaga taigen neljaks osaks ning rulli neist õhukesed pitsapõhjad.


Tomatikaste
Tomatikaste pitsale:
400-500 grammi purustatud tomati konservi (Soovitan Pomi purustatud tomatite püreed. Mõni purustatud tomatite konserv võib olla liiga lahja ja 30-protsendine tomatipasta liiga kange.)
1-2 küünt purustatud küüslauku
1 sl pitsamaitseainet või basiilikut
värskelt jahvatatud soola ja musta pipart
1-2 sl oliivõli

Pane õli, purustatud küüslauk ja kuivatatud pitsamaitseaine pannile ning kuumuta hea aroomi tekkimiseni. Vala pannile tomatipasta, kuumuta keskmisel kuumusel läbi ning lõpus lisa sool ja pipar. 

Pitsakatteid:


Kanaga: 100 g tükeldatud kanafileed praetud 1 tl pitsamaitseaine ja 1 sl oliivõliga + ananasiitükke + 3-4 sl tomatikastet + maitserohelist + riivitud tavalist juustu või mozzarella juustu


Grillvorstiga: 1 suurem või 2 väiksemat naturaalsooles toorest grillvorsti + 3-4 sl tomatikastet + maitserohelist + juustu

Erinevate juustudega: 25 g sini- või rohehallitusjuustu (nt Roquefort), 25 g kitsejuustu, 25 g brie juustu, 25 g toorjuustu (Farmi) + 3 sl tomatikastet + maitserohelist

Küüslaugu ja seentega: 5 keskmist šampinjoni või kukeseent, 1- 2 küünt purustatud küüslauku + maitserohelist + 1/2 sl tomatikastet või oliivõli + juustu

Maitserohelisena võib kasutada värsket basiilikut, rukolat, murulauku, peterselli, koriandrit jne!

Küpsetamine:
Kõige parema tulemuse saab siis, kui küpsetad kõik pitsad eraldi ahju alumises osas pöördõhuga altkuumutaval režiimil 250 kraadi juures 10-13 minutit (kuni juust hakkab pruunistuma).

No comments:

Post a Comment