Tegin esimese katsetuse toorjuustu vallas. Katsetus iseenesest oli ülimalt lihtne ja tulemusega võis ka rahule jääda.
Vaja läheb:
suurt sõela
nõrutamiseks puhas köögirätik või riie, mis on pesuainest korralikult puhtaks loputatud.
1 l paksu talujogurtit (vedelamat jogurtit võib rohkem vaja võtta)
Võta liiter paksemat/naturaalset talujogurtit (kasutasin Mangu talu jogurtit, mis on hea paks) ning aseta riidega kaetud sõelale nõrguma. Minul nõrgus jogurt külmkapis 18 tundi. Lõuna ajal panin nõrguma ja järgmise päeva hommikuks oli toorjuust valmis.
Eemaldasin lusikaga toorjuustu riide küljest ning panin kaussi. Nõrgunud vedelikku võib kasutada haputaigna tegemisel. Toorjuustu sai umbes 3-4 dl. Võrreldes poes müüdava toorjuustuga (Farmi), oli jogurtist nõrutatud toorjuust mahedam ja soolaka maitseta.
No comments:
Post a Comment