Sunday, July 10, 2011

Maasika-pavlova

Beseepõhi:
1 tl tärklist
1 tl valge veini äädikat
1 tl vaniljesuhkurt
4 munavalget
2,5 dl suhkurt
2 tl kakaopulbrit
Täidis:
3 dl vahukoort
1 dl kondentspiima
maasikaid

Sega omavahel tärklis, veiniäädikas ja vaniljesuhkur. Teises nõus sega omavahel suhkur ja kakao.
Vahusta munavalged pehmeks vahuks ning edasi mikserdades lisa vaheldumisi tärklisesegu ja suhkru-kakao segu. Kui munavaht on piisavalt paks (ei kuku tagurpidi kausist välja), tee sellest kahele küpsetuspaberiga kaetud pannile ühesuurused ümmargused kettad. Küpseta ahjus 150 kraadi juures 1 tund ning lase pärast küpsetamist tund aega jahtuda. Seejärel võta kettad küpsetuspaberilt ära ning vajadusel lase veel kuivada. (Küpsetuspaberile jättes muutub besee seest nätskeks ja enam ei saa paberilt tervet ketast kätte - nagu pildil näha!). Määri ketaste vahele ning peale vahukoore-kondentspiima segu. Kaunista maasikatega ning serveeri.

Maasikamaania põhjustajateks on lisaks maasikatele veel Nami-Nami kooskokkamine.

No comments:

Post a Comment