Saturday, May 14, 2011

Ühepajatoit hakklihaga

Ühepajatoit 
Ühepajatoitu teab vist iga eestimaalane. Usun, et igas kodus tehakse seda ka omamoodi.
Meie peres tehakse seda hakklihaga ning kohustuslikeks köögiviljadeks on enamasti kartul, porgand, kapsas ja porru. Ülejäänud koostisosad olenevad hooajast ja isudest.

Põhiretsept:
2-3 porgandit
1 keskmine kaalikas
1 porru
5 kartulit
pool kapsapead
50 g võid
pool tassi vett
500 g hakkliha
soola, pipart
hapukoort
(puljongipulbrit või fondi)
(küüslauku)

Lõika porgandid ja kaalikad kuubikuteks, koori ja tükelda kartulid, samuti kapsas ja porru.
Sulata või suure põhjaga potis ning kuumuta selles porgandi- ja kaalikakuubikuid pehmemaks. Seejärel lisa kartul, kapsas ja porru ning kuumuta ja sega veel. Nüüd lisa vesi ning hauta nõrgal kuumusel kuni porgandid ja kaalikad on pehmed. 
Samal ajal prae pannil hakkliha ja maitsesta soola ja pipraga. Kui köögiviljad on pehmed, sega sisse hakkliha ning maitsesta sobivaks. Nüüd võid sisse segada ka hapukoore või lasta igal sööjal ise seda teha.
Söök sobib hästi ka väikelastele!

No comments:

Post a Comment